Čas prípravy 5 hod.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 lyžica ryžový kvások
  • 1 surový menší zemiak
  • 1 menšia mrkva
  • 4 lyžice ryžovej polohrubej múky
  • 2 lyžice zemiakovej múky
  • 2 lyžice čirokovej múky
  • trocha vody asi 1 dcl. (ak bude potrebné viac vody, je potrebné pridávať po lyžiciach)
  • 2 lyžice olej (pikantný)
  • soľ (pol lyžičky)

Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • slnečnica na posýpanie
  • papier na pečenie
  • plech

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múky, soľ,zemiak a mrkva nastrúhané na jemno zmiešame spolu s 1dcl. vody. Ak by to bolo veľmi husté prilejeme po lyžiciach vodu aby sme dostali cesto ktoré sa tuhosťou podobá na linecké. Potom si dolejeme pikantný olej ja mám bazalku s čili papričkami v oleji. Cesto spolu s pridaným olejom premiešame na cesto ktoré sa nelepí. Necháme stáť 4 hod. voľne na linke. Potom cesto ktoré nakyslo si vysypeme na pomúčenú dosku a vytvarujeme tvary podľa chuti. Ak by sa cesto lepilo pri práci treba si podsypať ryžovou a čirokovou múkou, aby sme dosiahli cesto s ktorým sa dobré pracuje. Vytvarované sušienky si poukladáme na papier. Už ich nepotierame len necháme stáť chvíľu asi 35 min. posypeme si ich slnečnicou. Rúru si vyhrejeme na 200°C a pečieme 10 min. Potom si teplotu upravíme na 180°C a pečieme ešte 20 min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *