Čas prípravy 70 min.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 350 g. múka Mix B (schär)
  • 350 ml. vody
  • 1/3 droždie
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička hnedý cukor
  • 2 lyžice oleja
  • menší surový zemiak

Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • olej na potretie
  • forma na pečenie

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v menšom množstve vody. Bez čakania si pridám múku,soľ, cukor,vodu a na jemno nastrúhaný surový zemiak. Cesto dobré premiešam a prilejem olej, ktorý dobre zapracujem do cesta. Cesto sa nelepí a je vláčne. Nechám kysnúť 40 min. Potom vypracujem tri bagety, ktoré jemne potriem olejom a narežem. Pečiem vo vyhriatej rúre 10 min. pri 200°C a potom znížim na 180 dopečiem ešte 20 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *