Čas prípravy 70 min.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 350 g. múka Mix B (schär)
- 350 ml. vody
- 1/3 droždie
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička hnedý cukor
- 2 lyžice oleja
- menší surový zemiak
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- olej na potretie
- forma na pečenie
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v menšom množstve vody. Bez čakania si pridám múku,soľ, cukor,vodu a na jemno nastrúhaný surový zemiak. Cesto dobré premiešam a prilejem olej, ktorý dobre zapracujem do cesta. Cesto sa nelepí a je vláčne. Nechám kysnúť 40 min. Potom vypracujem tri bagety, ktoré jemne potriem olejom a narežem. Pečiem vo vyhriatej rúre 10 min. pri 200°C a potom znížim na 180 dopečiem ešte 20 min.