Čas prípravy: 100 min.
Suroviny : vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 kocku droždia (čerstvé)
- 500 g. múky MIX –B ( schär)
- 250 g. múky Bakery MIX (liana)
- 4 lyžice cukru
- 10 dkg rozpustené maslo
- 8 dcl. vody (ak môžete mlieko tak v pomere voda mlieko)
- 2 žĺtky
- 2 lyžice olej
Plnka: vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- Lekvár
- tvaroh
- Mak mletý
Iné:
- sneh z bielkov
Postup : vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
1 kocku droždia rozpustím v studenej vode, hneď bez čakania pridám 500 g. múky MIX –B ( schär) a 250 g. múky Bakery MIX (liana), 2 žĺtky, 4 lyžice cukru, soľ, 10 dkg. rozpustene maslo. 8 dcl. vody (ak môžete mlieko tak v pomere voda mlieko) premiešam všetko spolu, ak je potrebné dolejem vodu alebo pridám múku, nakoniec pridám tuhý sneh z 2 bielkov, premiešam tak, aby sa cesto nelepilo a dolejem 2 lyžice oleja.. Cesto je vláčne a nelepí sa. Nechám kysnúť 40 min. Potom si cesto vyklopím na pomúčenú podložku. Rozvaľkám vytvorím si obdĺžniky, ktoré plním lekvárom, tvarohom alebo makom. Naplnené štvorce zlepím spolu ukladám rovno na plech kde som si naliala olej v ktorom namočím buchty. Pečiem vo vyhriatej rúre bez zápary pri 200°C teplote asi 10 min. potom teplotu upravím na 180°C a pečiem asi 35 min.